FIXED.zone zveřejnili předběžné výsledky roku 2022 a výhled na 2023

Autor Tomáš Morava
Datum vydání 10. květen 2023

Naši přátele z FIXED.zone zveřejnili předběžné výsledky za rok 2022 a výhled hospodaření pro rok 2023, které budou prezentovat na START Day 16. května.

Je to více než rok a půl od jejich IPO na pražské burze, při kterém jsme v LIFTIA měli tu čest pro FIXED působit jako poradce a analytik. Mám tak radost, že FIXED plné své ambiciózní plány, jeho tržby lámou rekordy, a to i ve složité době 12% poklesu tuzemského e-commerce za poslední rok.

FIXED dokázal na tržbách překonat hranici 370 mil. Kč, čímž nejen že porážel trendy trhu, ale také překonal své ambiciózní IPO plány. EBITDA sice nedosáhla na plánovanou úroveň, ale přesto pokořila velmi hezkou hranici 20 mil. Kč.

Neustávající růst FIXED je tažen zejména postupným rozšiřováním exportu na další evropské trhy, přesně jak si tento cíl Dan Havner a Jan Moravec vytyčili při IPO. Jen v prvním kvartále letošního roku došlo k růstu exportu o 55 % ve srovnání s totožným obdobím roku předchozího.

Cituji slova Dana z investorské prezentace: “I přes očekávanou obtížnou situaci na trhu s elektronikou plánujeme udržet i v roce 2023 meziroční růst o 20 %. Máme velmi pozitivní zpětnou vazbu na produkty i marketing značky FIXED od našich zahraničních partnerů. A právě díky rozvíjejícím se vztahům s partnery působícími na evropském trhu hodláme doručit skvělé výsledky svým akcionářům i v roce 2023.”

FIXED si tak jednoznačně zasluhuje své místo mezi předními emitenty na trhu START a má našlápnuto ke stabilnímu a zajímavému růstu v budoucnosti. Zejména proto, že se pevně drží své strategie, odvážně, ale zodpovědně investuje do rozvoje nových produktů, trhů a tržních kanálů. Nepřestává přitom zvyšovat zastoupení svých vlastních produktů s výraznou značkou X na obalu.

Už nyní se tak těším na novinky a zprávy, které nám FIXED přinese v blízké budoucnosti, zprávy to budou zajisté pozitivní – pro investory i své zakladatele.