HARDWARIO uzavřelo významnou spolupráci se společností JABLOTRON

Autor Tomáš Morava
Datum vydání 5. květen 2023

Ve společnosti HARDWARIO, pro kterou LIFTIA působila v roli poradce při vstupu na burzovní trh START, v minulém týdnu došlo k uzavření významné dohody o spolupráci se skupinou JABLOTRON. Součástí dohody je také změna na postu CEO společnosti HARDWARIO.

Jeden ze zakladatelů Pavel Hübner odkoupil majoritní podíl ve společnosti HARDWARIO, a to v rámci privátní transakce provedené po vzájemné dohodě s ostatními zakladateli. Výsledný akciový podíl Pavla Hübnera po transakci činí 53,58 %. Nový majoritní vlastník a CEO má ambice dále rozvíjet HARDWARIO, a to nejen deklarovaným závazkem a osobním investovaným kapitálem, ale rovněž ujištěním, že na sebe osobně přebírá plnou zodpovědnost za další směřování firmy a za naplnění deklarovaných plánů vůči ostatním akcionářům. Nově uzavřená spolupráce se skupinou JABLOTRON podle všech vyjádření nemění strategické plány, ale naopak má společnosti HARDWARIO pomoci k dalšímu rozvoji a zvyšování hodnoty pro akcionáře.

Nejen díky novému partnerství se společností JABLOTRON, ale rovněž díky rozvoji stávající partnerské sítě HARDWARIO získává dodatečné výnosy v řádech desítek milionů Kč ročně, což je v souladu s deklarovaným finančním plánem.

LIFTIA bude nadále s HARDWARIO spolupracovat jako externí poradce pro zajištění profesionálního finančního řízení společnosti a plnění veškerých povinností směrem k trhu START pražské burzy a všem akcionářům. V blízké budoucnosti je hlavním cílem LIFTIA v rámci této spolupráce posilovat interní finanční tým HARDWARIO do doby jeho plné autonomie a soběstačnosti.

“Ryze z lidského pohledu rozumím motivům a souvislostem uvedené transakce a jsem rád, že velká většina investorů zachovala chladnou hlavu a nejprve vyčkala na všechna oficiální vyjádření, která postupně vyvracela nastalé spekulace.”

uvádí Tomáš Morava, zakladatel LIFTIA a jeden z původních spoluzakladatelů HARDWARIO, který dále dodává:

“Podíl na společnosti HARDWARIO jsem nabyl jako fyzická osoba od Alana Fabika v době raných začátků tohoto startupu, a v době, kdy jsem sám zakládal své vlastní podnikání. Společně s nabytím podílu jsem vždy pokládal za samozřejmé nakládat s ním ve vzájemném souladu s Alanem Fabikem. Stále věřím, že HARDWARIO bude i nadále dělat svým investorům radost.”

Dodatečné informace z dokumentů společnosti HARDWARIO:

Dodatečné informace z médií: