Rekordní rok pro FIXED.zone

Autor LIFTIA
Datum vydání 5. březen 2024

Jsme svědky skvělých novinek od našeho dlouholetého klienta, FIXED.zone, který podle předběžných výsledků loňského roku opět dosáhl významného úspěchu.

Navzdory situaci na trhu e-commerce, která byla v posledním roce přinejmenším “nejistá”, se FIXED.zone dařilo významně růst, dosáhnout rekordní ziskovosti a nastavit tak skvělý výchozí bod pro naplnění rozjetých plánů v letošním roce. V turbulentním prostředí regionálního trhu společnost za rok 2023 dosáhla růstu obratu o 18 % na 444 milionů korun z 375 milionů v roce 2022. Společně s tím se podařilo dosáhnout EBITDA ve výši 24 milionů a provozního výsledku 19 milionů, a to díky prodeji více než 2.000.000 kusů příslušenství v tuzemsku a zahraničí.

Největší nárůst zájmu svých zákazníků společnost zaznamenala v oblasti nabíjení, kde narostl obrat o 51 %. Jedná se především o nabíjecí stojánky, powerbanky, či vysokokapacitní a víceportové nabíječky.

Výsledky hospodaření však mohly být ještě lepší, ale společnost se rozhodla odepsat 5,2 milionů korun, dříve investovaných do IoT technologií, po učinění rozhodnutí, že daným vývojovým směrem se nebude vydávat. Dle slov Dana Havnera, obchodního ředitele a člena správní rady, bude FIXED v této oblasti rozvíjet portfolio produktů, které hlídají klíče, jízdní kola a další předměty, ovšem s využitím jiné, než vlastní technologie. Mezi již úspěšně zavedené produkty z této kategorie se řadí lokalizační čip TAG nebo nová karta CARD pracující se sítí FindMy od Apple.

Pro letošní rok si management FIXED nastavil neméně ambiciózní plány a chce pokořit milník půl miliardového obratu. Vyjma toho chce firma v roce 2024 dosáhnout také:

  • Uvedení až 50 nových produktů;
  • Expanze zaměřené na Pobaltí, Polsko, Maďarsko a Portugalsko;
  • Až dvojnásobného navýšení marketingových aktivit;
  • Rozšíření výroby TPU pouzder;
  • Personalizaci produktů pomocí potisku nebo laserového gravírování;

Podle slov Jana Moravce, CEO FIXED.zone, společnost stále vnímá prostor, co zlepšovat a inovovat. Rozhodně je na co se těšit.
V LIFTIA se těšíme a jsme hrdí na to, že můžeme stát FIXED.zone po boku. Držíme palce pro nadcházející výzvy a další společné projekty.

Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst přímo na webu FIXED.zone v sekci pro média.