Vizionáři nullspaces získali první investici

Autor Tomáš Morava
Datum vydání 9. březen 2023

Do libereckého startupu nullspaces, který je součástí inkubátoru lipo.ink, vstoupil andělský investor Petr Skrla. Tým tvořený Jirkou Kulou a Davidem Zachem tak získal první finanční injekci, kterou využije především na rozšíření týmu a a pokračující vývoj produktu. LIFTIA se na transakci podílela jako poradce, který pomohl v krátkém čase najít kompromis vyhovující oběma stranám.

Jsem nadšený, že nullspaces získali kapitál na svůj další rozvoj. Tým pracuje s velkým nasazením, nadšením a zápalem a andělská investice jim pomůže v dalším vývoji. Od úvodního rozhovoru k pochopení situace, nalezení kompromisu a podepsání transakce uběhla jen krátká doba a musím v tomto směru vyzdvihnout míru pochopení a flexibilitu nově vstupujícího investora Petra Skrly. Není vždy jednoduché skloubit světy vědy, vývoje a investorů. Nullspaces zároveň získali investora, který přinesl nejen peněžní hodnotu, ale také know-how.

Vizionáři nullspaces získali první investici

Nullspaces přeměňuje skutečné věci na vizuálně bohaté, interaktivní a na dotek citlivé materiály prostřednictvím vlastní vyvinuté technologie poháněné projektovanou augmentovanou realitou a umělou inteligencí. Žádná myš, klávesnice, žádný displej ani náhlavní souprava XR. Každý může vytvořit úžasný obsah v AR pomocí vlastních holých rukou.

Jak spolupráci s LIFTIA hodnotí Jirka Kula, CEO a zakladatel nullspaces?

“Tomáše jsme oslovili s prosbou o konzultaci na poslední chvíli, když už jsme měli na stole návrh anglického znění podmínek. Velmi rychle jsme pochopili, že pro tak zásadní rozhodnutí potřebujeme partnera, který nám pomůže investičním termínům porozumět a vyjednat podmínky v souladu s realizací našich vizí. Tomášův tým nám pomohl nejen pochopit situace, do kterých se v různých scénářích vývoje můžeme dostat, ale především navrhnout úpravy odpovídající situaci, ve které jsme se nacházeli a v souladu s naší vizí a v neposlední řadě přijatelné pro investora. Díky tomu bylo dokončení investice velmi rychlé.”